Goliada azul para baltar al CD Mirandés

Partíu sobresaliente de los de Javi Calleja para superar al cuadru de Lisci por 4-1 gracies a los goles de Alemão, Hassan, Álex Cardero y Paraschiv

Primer parada nel Carlos Tartiere. El Real Oviedo encaraba esti martes el primeru de los dos partíos de la selmana y facer énte'l CD Mirandés. Los azules midíanse al segundu clasificáu de la tabla nun alcuentru onde namá valía la victoria pa siguir esguilando puestos na clasificación. Pa ello, el técnicu madrilanu, Javi Calleja, allinió un once formáu por: Aarón Escandell, Rahim, Dani Calvo, Costas, Lemos, Colombatto, Cazorla, Seoane, Chaira, Hassan y Alemão.

El guion de partíu foi claru dende l'empiezu. El cuadru carbayón llevó la iniciativa dende'l primer momentu ente que'l conxuntu visitante trataba d'aprovechar los fallos azules pa llegar sobro la meta de Escandell. El primer avisu pa los nuesos llegó al cuartu d'hora y nes botes de Lemos. El llateral remató una bona xugada grupal empecipiada por Chaira y na que tamién participaron Cazorla y Alemão. Sicasí, el remate cola derecha de Lemos estrellar nel cuerpu d'un defensor y el so disparu colar a córner.

Tres esa acción llegó la peor noticia de la primer metá. David Costas tenía que ser sustituyíu por Jaime Vázquez en llevándose un golpe y nun poder siguir asina sobro'l terrén de xuegu. Pese al contratiempu, el Real Oviedo siguió emburriando y nos minutos finales tuvo'l premiu del gol por partida doble. Nel 41', Alemão nun falló a la so cita col gol y cabeció pa dientro un gran balón colgáu por Chaira dende la esquierda. Yá nel descuentu, Hassan aprovechaba un estene del porteru visitante pa poner el segundu y faer qu'el Tartiere españara de felicidá. 2-0 y a vestuarios.

Tres la continuación, el míster movió'l banquín y dio entrada a Sebas y Del Moral en llugar de Chaira y Seoane. L'Oviedo raspiaba'l terceru anque hubo qu'esperar hasta'l 73´, cuando Álex Cardero, que llevaba trés minutos sobro'l campu, anotó'l 3-0 en recoyendo un balón muertu na área. Primer gol del canteranu nel Tartiere pa cumplir el suañu d'un neñu que pasó por toles categoríes inferiores de la cantera. El municipal uvieín yera una fiesta pero inda quedaba'l cuartu. Paraschiv, de cabeza, sentenció'l choque pa poner el cuartu y definitivu tantu nel casillero azul.

Yá na recta final del partíu, Tomeo retayó distancies por que'l duelu rematara cola resultancia de 4-1. Goliada azul nel Tartiere p'asitiase na segunda plaza de la tabla momentáneamente con 19 puntos.